Čokoládový dort s řepou

 

Recept na čokoládový dort (i když podle použité formy to vypadá spíše na bábovku) s červenou řepou jsme si půjčili z našeho oblíbeného foodblogu Green Kitchen Stories. Autor David píše, že ho jeho Luise v kuchyni neustále trumfuje ve vaření, zatímco pečení je spíše jeho záležitost. A to konkrétně pečení čokoládových dortů. Nám se tenhle recept líbí i proto, že červená řepa je k dostání téměř neustále a člověk má při jejím využití v kuchyni pocit, že vaří z čerstvého, i když se na to čerstvé ve skutečnosti stále čeká:
 

POTŘEBUJETE
100 g slunečnicového oleje
375 g špaldové mouky
250 g nastrouhané červené řepy
Půl šálku medu
3 vejce
50 g tmavé čokolády (se 70% kakaa), na kousky
5 lžiček kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
Špetku soli

Předehřejte troubu na 175°C. Zahřejte olej ve středně velkém rendlíku na slabém ohni. Přilijte med a přisypte čokoládu a poté promíchávejte, dokud čokoláda nezměkne. Stáhněte z plotny. Přidejte nastrouhanou řepu, ve vedlejší misce rozšlehejte vejce a také je přidejte. Prosyjte společně mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli a poté vmíchejte do základu s řepou. Promažte formu a vysypte ji moukou, aby se dort nepřipekl. Pečte 25 minut nebo dokud neztmavne, ale zároveň bude uvnitř dostatečně vláčný.

David radí, že dort můžete doplnit jogurtem nebo ovocem. A také, abyste si ho vychutnali.


  1. zuzi 5.6.2012 v 18.16 #

    zkusím to

    Odpovědět  

Zanechte komentář